De synlige tegn på at høsten nærmer seg ser vi utenfor sommerhuset i Danmark. Lyngen er blitt lilla. Efteråret, som det heter på dansk, kommer mer og mer.

 

Dette flotte treet står i full blomst hver vår, og for første gang på to-tre år var det mulig å oppleve dette selv i dagene etter påske.

Mer om dette flotte treet kan du lese her >>

 

Det var meldt sludd. Men det ble masse snø ved Lyngså i Danmark fredag 8. april, like før palmehelgen. Sommerhuseiere er "advart": Ta med ski om dere skal til sommerhuset.

Stormen Malik herjet voldsomt i Danmark. Ved stranden i Lyngså, 10 km sør for Sæby, er det enkelte steder tre-fire meter høye stup der det før var gangveier i sanden.

Stormen har angrepet de massive "sanddynene" med gress, som bærer navnet kliten. Det sies av lokalkjente at det bare en gang tidligere i nyere tid har vært tilsvarende skader.

Det gjenstår masse opprydding av gresset som har lagt seg til på de ellers rene og fine strendene. Noen steder må stiene på nytt tilrettelegges slik at folk kan komme seg ned på stranden igjen. På bildet ser vi hvordan stormen har forårsaket store skader og inngrep i naturen.

 

Årets første besøk i sommerhuset ved Lyngså strand. Etter noen dager med sterk vannføring og bølger som gjorde det umulig å gå langs stranden, er det hele normalt igjen.

 

Underkategorier